Reksio Kontra Rak: Walka o Każdy Dzień

💖 Reksio, nasz kochany i wierny przyjaciel, przyszedł do naszego życia w październiku 2017 roku, odmieniając je nie do poznania. Adoptowany z Pogotowia dla Zwierząt, wydobyty z rąk nieodpowiedzialnych właścicieli, Reksio był symbolem zapomnienia – wychudzony, odwodniony, pokryty pchłami i kleszczami, ze zranioną szyją od wrośniętej kolczatki. Jego dzieciństwo, spędzone na dworze w budzie bez dachu, z deszczówką zamiast czystej wody i suchym chlebem zamiast pełnowartościowego pożywienia, opowiadało historię zapomnienia i zaniedbania. 😢

Ale pojawiła się nadzieja! Długie miesiące walki o zdrowie fizyczne i psychiczne Reksia zaowocowały cudem. Został naszym niezastąpionym przyjacielem, towarzyszem wielu chwil. Wspólnie przeżywaliśmy radości i smutki, aż do Wielkanocy 2023 roku, kiedy to nasz świat znowu się zmienił. Reksio, kichając krwią, został natychmiast przewieziony do weterynarza. Diagnoza była szokująca: gruczolakorak jamy nosowej i drugi nowotwór w okolicy oczodołu. 😔

🚑 Nasza podróż z Reksiem przerodziła się w walkę z nieubłaganym rakiem. Wizyty u specjalistów, tomografie, leczenie paliatywne – to wszystko kosztowało nas nie tylko emocjonalnie, ale i finansowo. Każdego miesiąca wydajemy na leczenie Reksia 1200-1500 zł, a sam koszt leku Palladia to 634 zł miesięcznie. Wszystkie nasze oszczędności zostały już wykorzystane.

🙏 Prosimy o Wasze wsparcie – nawet najmniejsza pomoc ma znaczenie. Reksio już tyle przeszedł, tyle walczył. Nie pozwólmy, aby jego walka była daremna. Każda przekazana złotówka to kolejny dzień, tydzień, miesiąc życia dla Reksia. Pomóżcie nam podtrzymać tę iskierkę nadziei. Razem możemy więcej!

🤲 Bądźcie częścią naszej walki – każdy gest, każda pomoc jest dla nas bezcenna. Pomóżmy Reksemu cieszyć się każdą chwilą, jaką jeszcze może spędzić u naszego boku. Dziękujemy z całego serca za każdą formę wsparcia. 🐕❤️