Ratujemy kotki Pani Ewy!

Z ogromną prośbą zwracamy się do Was w imieniu pani Ewy, społecznej opiekunki czterech pięknych kotów, które znalazły u niej schronienie. Są to koty niezwykle bojaźliwe, które nie mają szans na adopcję. Ich życie w schronisku byłoby codziennym cierpieniem, dlatego pozostają na wolności, znajdując oparcie i opiekę u pani Ewy. 🐱❤️

Pani Ewa codziennie dba o to, aby te kotki miały co jeść i gdzie spać. Jednak koszty karmy znacząco wzrosły, a gmina zapewnia wsparcie jedynie w postaci suchej karmy w okresie jesienno-zimowym. Taka dieta, choć dobra jakościowo, na dłuższą metę może prowadzić do problemów zdrowotnych, takich jak choroby nerek. Dlatego konieczne jest zapewnienie im odpowiedniej, mokrej karmy, która jest bezpieczna i zdrowa dla ich organizmów. 🍲🙏

Poznajcie historie tych wyjątkowych kotów:

• Czarno-biała kotka: Wysterylizowana, dorosła kotka w wieku do 5 lat. Pomimo półtorarocznej znajomości, nigdy nie pozwoliła się do siebie zbliżyć, choć zaufała na tyle, by przyprowadzić swoje kocięta. Jest niezależna i niechętnie dzieli się jedzeniem z innymi kotami.
  • Bura kotka: Wysterylizowana kotka, która pojawiła się w lipcu 2023 roku z raną na ogonie. Choć sądziliśmy, że ma dom, okazało się, że jest bezdomna. Bardzo przyjazna i chętna do głaskania, wróciła po nieudanej adopcji z powodu paniki w zamknięciu. Jej znakiem rozpoznawczym jest bezwładny ogon i specyficzny sposób chodzenia.
  • Szara młoda kotka: Bardzo strachliwa, pojawiła się z rudym kotem w wieku około 5 miesięcy. Urodziła cztery kocięta i teraz opiekuje się nimi w kryjówce. Przyjdzie do pani Ewy tylko na posiłek, dlatego jej zapotrzebowanie kaloryczne jest bardzo duże.
  • Rudy młody kocur: Wykastrowany, nieco mniej strachliwy niż jego (prawdopodobnie) kocia siostra. Zaczyna ufać ludziom, choć nadal zachowuje dystans.

Pani Ewa robi wszystko, co w jej mocy, aby te koty miały godne życie. Potrzebujemy Waszej pomocy, aby zapewnić im odpowiednie jedzenie i opiekę. Każda złotówka ma znaczenie i może pomóc w zakupie mokrej, bezzbożowej karmy Rafi Cat, która jest niezbędna dla ich zdrowia.

Błagamy, nie bądźcie obojętni na los tych kotków. Pomóżcie nam zebrać fundusze na ich utrzymanie. Wasza pomoc jest nieoceniona i może dać tym zwierzętom szansę na lepsze życie. ❤️

Dziękujemy za Wasze dobroć i pomoc w imieniu pani Ewy i jej podopiecznych. Razem możemy zdziałać cuda! 🌟

Tytuł: Darowizna Koty Pani Ewy