Pomóżmy w walce ze złośliwym nowotworem Bazuki!

W dniu 23 listopada 2023 roku nasze życie wywróciło się do góry nogami. Dostaliśmy wiadomość, która zmieniła wszystko – nasza ukochana Bazuka, dwuletnia wojowniczka o wielkim sercu, została zaatakowana przez wysoce złośliwy nowotwór wrzecionowatokomórkowy. To jednak tylko wierzchołek góry lodowej wyzwań, z którymi przyszło nam się zmierzyć. Bazuka, mimo swojego młodego wieku, boryka się również z dwoma wadami serca, co czyni każdą narkozę ogromnym ryzykiem😔.

Przez ostatnie miesiące nasze życie to ciągła walka – finansowa, emocjonalna i fizyczna. Z własnych środków pokryliśmy dwie operacje oraz niezliczone wizyty u weterynarzy, które pochłonęły około 2000 zł. Każdy dzień przynosi nowe wyzwania, od konsultacji we Wrocławiu, przez operację w Szczecinie, po intensywną opiekę pooperacyjną🏥.

8 stycznia 2024 roku Bazuka przeszła skomplikowaną operację, podczas której usunięto jej fragment żuchwy, kość jarzmową, guza, fragment policzka, gałkę oczną, węzeł chłonny i fragment szczęki. Tydzień spędziła w klinice na dalszych badaniach. Pomimo ogromnego bólu i cierpienia, nasza dzielna wojowniczka walczy dalej.

Teraz, kiedy Bazuka dochodzi do siebie, stajemy przed kolejnymi wyzwaniami. Radioterapia, której koszt wynosi od 20 do 40 tysięcy złotych, wydaje się być poza naszym zasięgiem, dlatego rozważamy elektrochemioterapię💔. Każda wizyta, każde badanie to kolejny krok w nieskończonej podróży, którą musimy pokonać, by zapewnić Bazuce jak najlepszą opiekę.

Koszty leczenia są ogromne. Pomimo wsparcia, które otrzymaliśmy z poprzedniej zbiórki, każdy dzień przynosi nowe wydatki. Jesteśmy zmuszeni ograniczać pracę, by móc opiekować się Bazuką, co dodatkowo obciąża nasz budżet.

Bazuka to nie tylko pies – to członek naszej rodziny, który wnosi w nasze życie nieopisaną radość, miłość i pokazuje niezwykłą siłę ducha. Pomimo wszystkich przeciwności, nie poddajemy się. Bazuka nauczyła nas, że każdy dzień to dar, a miłość i determinacja mogą pokonać nawet największe przeszkody❤️‍🩹.

Dlatego dziś zwracamy się do Was z prośbą o wsparcie w tej nierównej walce. Każdy gest, każda złotówka przybliża nas do kolejnego dnia spędzonego z Bazuką. Razem możemy dać jej szansę na więcej wspólnych chwil, więcej uśmiechów, więcej miłości. Wsparcie, które nam okażecie, to nie tylko pomoc finansowa – to dowód na to, że w świecie pełnym wyzwań, nadal jest miejsce na współczucie, empatię i ludzką dobroć.

Dziękujemy Wam z całego serca za każdą formę wsparcia, za każdy uśmiech, modlitwę i dobrą myśl skierowaną w naszą stronę. Razem tworzymy siłę, która może pokonać nawet najcięższe burze. Pomóżcie nam napisać kolejny rozdział tej niezwykłej historii, pełnej miłości, nadziei i niezłomnej walki o każdy kolejny dzień❤️‍🔥.