Pomóżmy uratować Cosmo, został dotkliwie pogryziony!

Szanowni Państwo,

Zwracamy się do Was z gorącym apelem o wsparcie dla naszego ukochanego Cosmo, który obecnie znajduje się w dramatycznej sytuacji zdrowotnej. Kilka dni temu Cosmo padł ofiarą brutalnego ataku ze strony Amstaffa. Mimo iż był na smyczy i pod naszą opieką, właściciele agresywnego psa nie zdołali go utrzymać, co doprowadziło do tragicznego zdarzenia.

Nasz dzielny psiak znalazł się w bardzo ciężkim stanie. Lekarze początkowo nie dawali mu żadnych szans na przeżycie. Cosmo jednak pokazał niesamowitą wolę walki i przetrwał. Każdego dnia pokonujemy 25 km do specjalistycznej kliniki, gdzie Cosmo otrzymuje kroplówki i niezbędne leki. Niestety, rany były na tyle poważne, że doszło do pęknięcia szwów i martwicy w jednym z miejsc pogryzienia.

Leczenie Cosmo wymaga ogromnych nakładów finansowych, które przewyższają nasze możliwości. Każda wizyta, każdy lek to dodatkowy koszt, który niestety narasta z każdym dniem. W tej chwili zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe, które pozwoli nam kontynuować leczenie naszego dzielnego przyjaciela. Każda, nawet najmniejsza wpłata, przybliża nas do celu, jakim jest pełne wyzdrowienie Cosmo.

Jako fundacja staramy się również działać w imieniu innych zwierząt. Dowiedzieliśmy się, że agresywny Amstaff wcześniej zagryzł innego psa, a właściciele nie potrafią odpowiednio zająć się swoimi zwierzętami. Chcemy, aby te psy trafiły pod opiekę specjalistów i behawiorystów, a następnie do nowych, kochających domów. Niestety, koszty związane z ratowaniem tych psów również są wysokie. Dlatego prosimy o wsparcie zarówno dla Cosmo, jak i dla innych czworonogów, które potrzebują pomocy.

Cosmo to nie tylko nasz pies – to członek rodziny, który zasługuje na szansę na normalne życie. Prosimy, pomóżcie nam w tej walce. Wasza dobroć i wsparcie mogą odmienić jego los i dać mu nadzieję na przyszłość pełną miłości i zdrowia.❤️🆘

Tytuł: Darowizna Cosmo