Ostatnia szansa dla Kebaba, potrzebuje pilnej operacji!

Droga społeczności,

Chcielibyśmy przedstawić Wam niezwykłego psa o imieniu Kebab, który niestety przeżył ogromne cierpienie i dziś potrzebuje Waszej pomocy 🐾. Odnaleziono go w ciężkim stanie na polach w Kawęcinie, w okolicach Bydgoszczy. Błąkał się samotnie po gospodarstwach rolnych, niedożywiony, przestraszony i pokryty pchłami oraz kleszczami. Wiele złego spotkało go ze strony ludzi, aż do momentu, gdy został okrutnie pobity i porzucony na pustkowiu.

Mocno uszkodzony kręgosłup, wyłamany ogon, skrzywiona miednica i zraniona łękotka to tylko niektóre z obrażeń, które pozostawiły ślad na jego zdrowiu i ciele. Obumieranie tkanek w ogonie stwarza zagrożenie zakażeniem, dlatego konieczna jest natychmiastowa amputacja. Każda chwila zwłoki to ryzyko dla życia Kebaba.

Dzięki zaangażowaniu i determinacji lekarzy udało się znaleźć specjalistkę w Poznaniu, która wierzy w możliwość uratowania tego dzielnego pieska. Przed nami jednak długa droga. Czeka go pilna operacja, badania krwi, tomografia oraz RTG, aby upewnić się, że jego kręgosłup będzie bezpieczny podczas zabiegu. Dopiero później rozpoczniemy rehabilitację i proces naprawy łapki, by Kebab mógł biegać i cieszyć się życiem, jakie mu pozostało.

Nie możemy pozwolić, by ten młody piesek stracił nadzieję. Ma około roku i powinien mieć szansę na lepsze życie w ciepłym domu 🏠. Jego leczenie stanowi ogromne wyzwanie finansowe, ale dzięki Waszemu wsparciu możemy odmienić jego los.

Zapraszamy do przyłączenia się do naszej zbiórki, by podarować Kebabowi nowe, szczęśliwe życie. Każda wpłata, nawet najdrobniejsza, przybliża go do wytęsknionej operacji i rehabilitacji.

Wspólnie pomóżmy mu odnaleźć dobro w ludziach po wszystkim, co dotychczas przeszedł. Kebab zasługuje na drugą szansę ❤️.

Tytuł: Darowizna Kebab