Nie dajmy Rogalowi przegrać z FIP

Dziś zwracamy się do Was z prośbą pełną nadziei i wiary w dobro ludzkiego serca. Chcemy opowiedzieć Wam historię Rogala, kociaka, który nie tylko skradł nasze serca, ale również przypomniał nam o sile miłości.

Rogal to niezwykły maluch, który przyszedł na świat, by nauczyć nas empatii i troski. Jego życie nie było łatwe od samego początku. Uratowany z przytuliska w wieku zaledwie 10 tygodni, znalazł prawdziwy dom, pełen ciepła i miłości. Dzięki determinacji i nieskończonej miłości jego mamy, Rogal każdego dnia odkrywa piękno świata, bawiąc się zabawkami, które sprawiają mu radość. Jednak za tymi chwilami radości, kryje się cień troski.

Po niedawnym zabiegu kastracji, Rogal zaczął przejawiać niepokojące objawy – osowiałość, utratę apetytu oraz nawracające biegunki i gorączki. Pomimo wielu wizyt w różnych przychodniach weterynaryjnych i objawowego leczenia, stan Rogala nie ulegał poprawie. Dopiero dokładne badania, w tym USG jamy brzusznej, wykazały powiększone węzły chłonne i obecność płynu w jamie brzusznej – znaki, które nie pozwalają nam przejść obojętnie. Dodatkowo, po serii szczegółowych badań, otrzymaliśmy kolejną, trudną wiadomość – Rogal zmaga się również z FIP (kocim wirusowym zapaleniem otrzewnej), co czyni jego walkę o zdrowie jeszcze bardziej skomplikowaną i wymagającą naszej wspólnej, niezachwianej determinacji w poszukiwaniu nadziei na wyzdrowienie.

Rogal jest teraz na etapie długotrwałego i kosztownego leczenia. Każda wizyta u weterynarza, każde badanie krwi, morfologia, kolejne USG to wydatek, który znacząco obciąża budżet naszej fundacji i serca jego mam.

Dlatego dziś zwracamy się do Was, Drodzy Darczyńcy, z prośbą o pomoc. Każda złotówka, którą możecie przekazać, przybliży nas do celu – pełnego zdrowia Rogala. Wasze wsparcie to nie tylko pomoc finansowa, ale również ogromna dawka miłości i nadziei dla Rogala i jego rodzinny. Pokażmy razem, że nie ma niczego niemożliwego, kiedy serca biją w jednym rytmie.

Dołączcie do naszej zbiórki i bądźcie częścią cudu, jakim jest powrót Rogala do pełni zdrowia. Razem możemy więcej. Razem sprawimy, że historia Rogala będzie miała szczęśliwe zakończenie. 🌈💖