Dzikusek błaga o pomoc!

Drodzy Darczyńcy i Przyjaciele Fundacji,

Zwracamy się do Was z pilną prośbą o wsparcie dla Dzikuska, naszego podopiecznego kota, którego życie naznaczone jest serią trudnych wyzwań zdrowotnych 🏥. Dzikusek, mimo swojej burzliwej przeszłości i trwałych blizn emocjonalnych, wykazuje niezwykłą witalność i chęć do życia. Jego obecna walka koncentruje się wokół poważnych problemów zdrowotnych, które wymagają natychmiastowej, intensywnej interwencji medycznej. 😿

Zdrowie Dzikuska jest równie skomplikowane jak jego przeszłość. Trzy lata temu przeszedł ciężką walkę z FIP (zakaźne zapalenie otrzewnej u kotów), którą udało się pokonać dzięki długiej i kosztownej terapii oraz wsparciu Dobrych Serc, takich jak Wasze. Obecnie stan zdrowia Dzikuska ponownie nas zaniepokoił. Nasz podopieczny cierpi na discospondylitis – stan zapalny kręgosłupa, który wymusza na nim ciągłe przyjmowanie przeciwbólowych leków, w tym drogiego preparatu Solensia. Dodatkowo, objawy neurologiczne, takie jak zaburzenia równowagi, ślepota oraz uporczywe wędrowanie, wskazują na możliwe poważne schorzenie mózgu. 🧠

Dzikusek pilnie potrzebuje przeprowadzenia rezonansu magnetycznego oraz pobrania płynu mózgowo-rdzeniowego, co jest kluczowe dla dalszej diagnostyki i leczenia. Koszty tych badań są bardzo wysokie, a bez nich nie możemy dokładnie zdiagnozować ani skutecznie walczyć z chorobą. 📉

W tym trudnym czasie każda forma wsparcia jest dla nas na wagę złota. Każdy gest, każda złotówka przynosi ulgę i nadzieję na lepsze jutro dla naszego dzielnego wojownika. 💖

Zachęcamy Was do włączenia się w nasze działania na rzecz kotka, przyczyniając się do jego wsparcia. Wasze zaangażowanie ma ogromne znaczenie dla dalszego leczenia i dobrostanu Dzikuska.

Dziękujemy z całego serca za każdą formę wsparcia. Razem możemy sprawić, że świat Dzikuska stanie się jaśniejszy i pełen zdrowia. 🌟

Tytuł: Darowizna dzikusek